Vies worden mag

Waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? In onze huidige samenleving gebeurt het ontdekken van de wereld steeds vaker virtueel: via televisie, games en tablets. En dat, terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Met ModderDag zetten we het spelen in de natuur op de agenda, omdat het leerzaam en leuk is! Tijdens ModderDag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur.

Om minder afhankelijk te zijn van mooi weer en om alle kinderen deze natuurervaring te kunnen bieden, organiseren wij dit jaar geen Modderdag, maar een hele Modderweek.
In de week van maandag 25 tot en met vrijdag 29 juni zal het kinderkorf modderteam samen met de mini-moddermonsters deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals; verven met modder, modder kokkerellen, schatgraven in de modder, moddersporen maken, blote voetenpad. Het hoofddoel van dit evenement is om kinderen een unieke natuurervaring te laten beleven. Vies worden mag!