Noodopvang

Wij zijn open voor noodopvang voor kinderen van 0-4 jaar en 4-12 jaar.
Heeft u noodopvang nodig, neem dan contact met ons op per mail: info@kinderkorf.nl of telefonisch via 020-6477198.

Uk en Puk – Wat heb jij aan vandaag?

Wat heb je aan vandaag? De grote vraag die we de komende weken met de kinderen op verschillende manieren gaan benaderen. We gaan het met de kinderen hebben over verschillende kledingstukken. Wat heb je aan wanneer het warm is? En wat doe je aan wanneer je het koud hebt. Ook zullen we veel gaan oefenen met kleuren en het zelf aan- en uitkleden. Wat kunnen ze zelf al?

Nationale Voorleesdagen

Voorlezen aan kinderen vinden we heel belangrijk. Het is niet alleen een gezellig moment, het prikkelt de fantasie, draagt bij aan het taalgevoel en stimuleert onder meer de taal- en spraakontwikkeling en sociaal-emotionele vaardigheden. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen. De Nationale Voorleesdagen is een evenement dat sinds 2003 door de CPNB wordt georganiseerd op initiatief en in opdracht van Stichting Lezen.

De Nationale Voorleesdagen gaan woensdag 22 januari van start met het Nationale Voorleesontbijt. Het boek ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar en Petr Horáčec wordt die ochtend voorgelezen terwijl de kinderen genieten van een lekker ontbijtje. is uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar en zal tijdens het ontbijt worden voorgelezen aan de kinderen. Op die dag mogen de kinderen in hun pyjama komen en eventueel met een knuffel.

De afgelopen jaren hebben we een voorleesestafette gehouden met de papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, ooms en tantes.
Dit was een groot succes en houden we er graag in!
Wij willen de papa’s, mama’s, ooms, tantes, opa’s en oma’s, die dat leuk lijkt, uitnodigen om in de week van 27 januari t/m 31 januari aan de kinderen voor te komen lezen uit een zelf meegebracht boek. Op iedere groepsdeur hangt een intekenlijst waarop de ouders kunnen aangeven op welke dag de papa’s, mama’s, ooms, tantes, opa’s en oma’s kunnen voorlezen.

Knuffels

Het thema waarmee wij zijn gestart in het nieuwe jaar is Knuffels. We praten daarbij ook veel over de emoties. Hoe voelen de kinderen zich vandaag. En hoe voel je je als er iets erg of blij gebeurt? We gaan knutselen, liedjes zingen en toveren een hoekje om in een waar knuffelparadijs. Hoe leuk is dat. De kinderen mogen hun knuffel meenemen en daar over vertellen.

Kerstdiner en kerstborrel

Sinterklaas is inmiddels weer terug in Spanje. De groepen worden weer aangekleed met knutselwerkjes in het kader van kerstmis, de lichtjes worden opgehangen, de kerstbomen versierd met slingers en ballen… We zijn bijna klaar voor het kerstdiner met de kinderen op vrijdag 13 december. Terwijl de kinderen lekker gaan smikkelen, is er voor de ouders een kerstborrel en sluiten we de dag af met een proost op de gezellige feestdagen en een mooi begin van het nieuwe jaar.

Sinterklaas

Het was een gezellig drukke Sinterklaas periode met pepernoten bakken, schoentjes zetten, mutsen versieren, de Pietendans en niet te vergeten Pietengym. Alle kinderen hebben flink hun best gedaan om te klimmen en klauteren (kruip door en sluip door) en de cadeaus in de schoorsteen te bezorgen. Maar wat hebben ze goed hun best gedaan. Alle kinderen zijn geslaagd en hebben een echt Pietendiploma gekregen.
Als afsluiting kregen we nog bezoek van de Sint met zijn Pieten. Sommige kinderen vonden dat reuze spannend, terwijl andere kindjes de grootste verhalen vertelden aan de Sint. Alle kinderen kregen nog een cadeautje van de Sint, dat was leuk! Dank je wel Sinterklaas, rust nu maar lekker uit en hopelijk tot volgend jaar.

Puk gaat op vakantie

In de maand juni en de eerste twee weken van juli hebben we gewerkt met het thema ‘Oef, wat warm’ in combinatie met ‘Puk verkent de wereld’. De kinderen hebben verschillende activiteiten aangeboden gekregen die met op vakantie gaan te maken hebben. De kinderen hebben ijsjes geknutseld, zonnetjes geschilderd, een strandbal geplakt en nog veel meer! We zijn nu helemaal klaar voor de zomer.
Puk gaat 15 juli op vakantie en komt na de zomervakantie weer terug.
Wij wensen Puk en alle kinderen en papa’s en mama’s die nog op vakantie gaan alvast een heel fijne vakantie toe!

ModderWeek

Ook dit jaar gaat de kinderkorf weer meedoen aan het landelijke evenement ModderDag en om alle kinderen deze natuurervaring te kunnen bieden, organiseren wij dit jaar geen ModderDag, maar een ModderWeek. In de week van maandag 24 tot en met vrijdag 28 juni zullen wij de kinderen elke dag activiteiten aanbieden rondom modder.
Denk bijvoorbeeld aan: verven met modder, modder kokkerellen, schatgraven in de modder, moddersporen maken en een blote voetenpad.

Wij hebben er zin in! Samen met de mini-moddermonsters gaan wij er een gezellige modderige week van maken.

Buiten spelen is belangrijk

De afgelopen maanden is er regelmatig winters weer in Nederland geweest. Het is behoorlijk koud geweest en het heeft ook een aantal dagen flink gesneeuwd. Het lijkt dan niet zo aantrekkelijk om buiten te gaan spelen samen met jouw kind(eren), maar ook met koudere temperaturen is buiten spelen heel belangrijk!

Nu het weer mooier weer wordt is het belangrijk dat de kinderen regelmatig buiten spelen. Het buiten bewegen is namelijk goed voor het brein!

In dit artikel leggen we uit wat buiten spelen met kinderen doet.

Vacature Office Assistant

Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar een Office Assistant op ons kantoor in Diemen.
Ben jij een spin in het web en op zoek naar een baan waarin je jouw opleiding en werkervaring kunt inzetten om meerdere afdelingen te ondersteunen? Ben jij flexibel en kun je snel schakelen? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou!

Wat zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega voor 24 uur per week met een secretariële of administratieve opleiding (MBO werk- en denkniveau).
Je…
o kunt ordelijk en systematisch werken
o kunt nauwkeurig en op de juiste wijze een diversiteit aan gegevens verwerken
o bent stressbestendig in verband met werkzaamheden die onder tijdsdruk staan en waarbij verstoring een rol kan spelen
o bent integer bij het verwerken van financiële en persoonsgegevens
o bent pro-actief
o bent gewend om zelfstandig taken op te pakken
o bent service gericht
o hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden een uitdagende functie in een prettige en dynamische werkomgeving, een jong en enthousiast team van professionals, waar ruimte is voor ontwikkeling en inbreng van nieuwe ideeën. De functie van Office Assistant is ingedeeld in salarisschaal 6 van de CAO Kinderopvang.

Ben jij de Office Assistant die wij zoeken en wil je deel uitmaken van ons team, dan willen wij graag kennis met je maken. Je kunt je motivatie en cv voor 18 januari 2019 sturen naar info@kinderkorf.nl. Wij nemen daarna contact met je op. Zonder motivatiebrief wordt de sollicitatie niet in behandeling genomen.

Uk en Puk thema – Ik en mijn familie

Maandag 7 januari zijn wij gestart met het thema Ik en mijn familie. Met dit thema praten we over familieleden van de kinderen en leidsters, heb je broertjes of zusjes? Hoe zien zij eruit? Hoe oud zijn zij? Zijn zij groter of kleiner dan jou? Wonen ze ook bij jou in huis?
Ook gaan we leuke huisjes knutselen. Hoeveel kamers heeft het huisje? Wat voor soorten kamers heb je allemaal in huis? Een badkamer, woonkamer, keuken, toilet…
We gaan weer leren door te knutselen, door te vertellen en samen te lezen en onze familie ‘na te spelen’. We hebben er zin in!

Sinterklaas

Vorige week is Sinterklaas ons koude kikkerlandje weer binnen gevaren en heeft hij inmiddels bij veel kinderen alweer een cadeautje in de schoen gedaan. De komende week brengt hij ook een bezoekje aan ons locaties. De kinderen zijn druk bezig met knutselen van mutsen en versiering van de groep!

Regen

Het nieuwe thema dat we gaan behandelen bij de kinderkorf Amstelveen gaat over het seizoen waar we in zijn beland: de herfst, met de regen die daarbij hoort. We gaan parapluutjes maken, we gaan liedjes zingen over de regen, een regendans doen en nog veel meer! Ook de hulpdiensten van de brandweer en de politie komen aan bod in november. Dat gaat spannend worden!

Hatsjoe!

Het is weer herfst, de blaadjes vallen van de bomen, het wordt weer kouder en Hatsjoe! Puk is verkouden! We hebben het bij de kinderkorf Diemen aankomende maand met de kinderen over ziek zijn. We zorgen voor Puk, leggen hem lekker in bed en gaan met hem naar de dokter. We maken een zakdoek voor hem zodat hij zijn neus kan snuiten en na al deze goede zorgen wordt Puk gelukkig snel weer beter!

We hebben onze medewerkers bedankt dat zij zich altijd weer zo inspannen om dit resultaat te bereiken

Op 6 juli 2018 heeft de inspecteur van de GGD het jaarlijkse onderzoek uitgevoerd bij de kinderkorf Amstelveen.
Op 23 augustus 2018 hebben we daarvan het definitieve verslag ontvangen.

Wij zijn erg blij met de uitkomst van dit onderzoek en trots op het resultaat.
We hebben onze medewerkers natuurlijk bedankt dat zij zich altijd weer zo inspannen om dit resultaat te bereiken.

De inspecteur stuurde ons het inspectierapport en in de begeleidende mail schreef zij:
“Wij zijn verheugd u te melden dat de toezichthouder bij het onderzoek geen overtredingen heeft geconstateerd.”

Gedurende de inspectie heeft de inspecteur ook op de groepen geobserveerd.
Hieronder hebben we deze observaties opgenomen:

Pedagogische praktijk
Op basis van observaties van de pedagogische praktijk is beoordeeld dat er verantwoorde dagopvang wordt
geboden. Hierna worden enkele voorbeelden beschreven waaruit dit blijkt.

Emotionele veiligheid en persoonlijke competentie
Tijdens het inspectiebezoek worden de oudere kinderen van de groepen Tommie en Elmo klaargemaakt om naar
buiten te gaan. De kinderen wachten netjes in het halletje en worden één voor één door een beroepskracht
geholpen bij het aantrekken van de schoenen. Een tweede beroepskracht vangt de kinderen buiten op; met z’n
allen gaan zij onder de parasol een boekje lezen met als thema zomer. De beroepskrachten communiceren op
een warme en ongedwongen manier met de kinderen; zij noemen hen bij naam, houden korte gesprekjes met
de kinderen en maken grapjes met hen. Eén kind heeft moeite om op de beurt te wachten en wil vast naar buiten.
De beroepskracht die de kinderen helpt met de schoenen benoemt op positieve wijze wat zij ziet (het kind is
enthousiast) en neemt de rest van de groep mee in het enthousiasme door hen te vragen wat zij het leukste
vinden om te doen buiten. Hiermee laat de beroepskracht sensitiviteit zien en toont zij dat zij op passende wijze
aansluit bij de emotie van het kind. De jongste kinderen blijven binnen met twee vaste beroepskrachten. Na het
geven van een fles richt de beroepskracht de volledige aandacht op het kind en de signalen die zij krijgt van het
kind. Samen maken zij geluidjes en de beroepskracht verbindt dit aan de situatie door het eigen handelen te
verwoorden. Hieruit blijkt dat beroepskrachten met de kinderen communiceren en een vertrouwde relatie met hen
hebben. Op de groepen heerst een ontspannen sfeer.

Sociale competenties
Op woensdag en vrijdag zijn de groepen Ieniemienie en Koekiemonster samengevoegd. Ook de kinderen van de
samengevoegde groep gaan tijdens het inspectiebezoek naar buiten. De beroepskrachten stimuleren de
onderlinge interactie van de kinderen door samen met hen te spelen. Zodoende helpen ze de kinderen contact
met elkaar te maken en wijzen zij kinderen op elkaars mogelijkheden. Als de bal waarmee zij spelen buiten het
bereik van een van de jongere kinderen rolt, vraagt de beroepskracht hen na te denken wie deze kan pakken. Een
van de oudere kinderen gaat de bal halen. De beroepskrachten geven hier positieve feedback op en geven blijk
van hun waardering. Ze belonen hiermee sociale interacties waarbij kinderen elkaar helpen.

Wij hebben deze observaties in dit bericht opgenomen om te laten zien hoe een inspecteur naar het pedagogisch handelen op de groep kijkt.

Als je op de onderstaande link klikt, dan kun je het inspectierapport in zijn geheel inzien.
GGDInspectierapportAmstelveen2018

Gezonde voeding, een doorslaand succes

In november 2016 zijn we bij de kinderkorf begonnen met een pilot voor warme maaltijden.
Dit was een succes en in januari 2017 stonden de warme maaltijden op het programma.

Ouders hebben gemerkt dat de warme biologisch en vegetarische maaltijden goed zijn voor de kinderen en dat de kinderen ze heel lekker vinden.

In het blad AmstelveenZ staat deze maand het artikel “GEZONDE VOEDING…..EEN DOORSLAAND SUCCES”.
Dit is een interview met Anita en Silvia waarin zij uitleggen dat bij de kinderkorf de kinderen alleen maar gezonde (biologische en vegetarische) maaltijden en hapjes tussendoor eten.
Maar ook dat de suikerrijke dranken vervangen zijn door water en kinderthee.

Als u geïnteresseerd bent om dit artikel te lezen, klik dan op de navolgende hyperlink: AmstelveenZ – Gezonde Voeding een Doorslaand Succes – augustus 2018 Veel leesplezier.

Puk gaat op vakantie

Vanaf maandag 23 juli gaat Puk op vakantie. De kinderen mochten samen met Puk zijn koffer inpakken! Waar gaat Puk naartoe op vakantie? Wat moet Puk allemaal meenemen? Passen al die spullen in Puk zijn koffer? En als alles erin zit hoe voelt de koffer? Kan Puk de koffer wel dragen?
We hebben Puk allemaal een heel fijne vakantie gewenst!
Maandag 3 september is Puk er weer en gaat hij ons vast vertellen hoe zijn vakantie is geweest. Waar hij naartoe was en wat hij heeft gezien en gedaan.