Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is niet alleen plezierig, het is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Het prikkelt de fantasie, draagt bij aan het taalgevoel en stimuleert onder meer de taal- en spraakontwikkeling en sociaal-emotionele vaardigheden. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen. Van 24 januari tot en met 3 februari is het Nationale Voorleesweek en daar willen we daar ook dit jaar bij de kinderkorf weer bij stil staan.

We starten op woensdag 24 januari om 9.00 uur met een voorleesontbijt. De kinderen mogen die dag in pyjama komen. Wij lezen dan nieuwe prentenboeken voor en de kinderen genieten van een lekker ontbijtje. Centraal tijdens dit ontbijt staat het Prentenboek van het Jaar 2018: Ssst! De tijger slaapt, geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup. 

Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee, maar wat?

De afgelopen jaren hebben we een voorleesestafette gehouden met de papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, ooms en tantes. Dit was een groot succes en houden we er graag in! Wij willen de papa’s, mama’s, ooms, tantes, opa’s en oma’s, die dat leuk lijkt, uitnodigen om in de week van 29 januari t/m 2 februari aan de kinderen voor te komen lezen uit een zelf meegebracht boek.